Velika pobjeda Garzine Minnesote protiv Denvera, Jokić podbacio

Za pobjedničku ekipu nastupio je i bh. košarkaš Luka Garza, koji je za nešto više od tri minute na parketu upisao dva poena i jednu asistenciju

07.05.2024. 09:15
  • Podijeli:
nba-6639ca3ee1452.webp Foto: AP Photo/Frank Franklin II

Košarkaši Minnesote Timberwolves ubjedljivo su u gostima savladali Denver Nuggetse sa 106:80 i tako poveli sa velikih 2:0 u polufinalnoj seriji Zapadne konferencije.

Minnesota je od starta bila bolji tim na parketu, pa je već nakon prve četvrtine vodila sa 28:20. Potom je uslijedila još bolja druga četvrtina u kojoj su Timberwolvesi potpuno razbili Denver i na odmor otišli sa 26 poena prednosti (61:35).

Dalo se već tada naslutiti da će gosti doći do nove pobjede u ovoj seriji, a njihova prednost je tokom treće četvrtine išla i do maksimalnih +32. Denver se pokušavao vratiti u meč, ali sve što je uspio jeste malo smanjiti zaostatak pa je Minnesota na kraju upisala vrlo sigurnu pobjedu.

Najefikasniji igrač utakmice bili su Minnesotini Anthony Edwards i Karl-Anthony Towns sa po 27 postignutih poena. Denver je sa 20 poena predvodio Aaron Gordon.

Srbijanski košarkaš Nikola Jokić sinoć je bio ispod svog nivoa, iako je ponovo bio blizu triple-doublea. On je utakmicu završio sa 16 poena, isto toliko skokova i osam asistencija.

Za pobjedničku ekipu nastupio je i bh. košarkaš Luka Garza, koji je za nešto više od tri minute na parketu upisao dva poena i jednu asistenciju.

Serija se sada seli u Minnesotu, koja će naredne dvije utakmice igrati na svom parketu. Plasman u finale Zapada izborit će tim koji prvi stigne do četiri pobjede.

U drugoj utakmici večeri, New York Knicksi su savladali Indianu Pacers sa 121:117 i tako poveli 1:0 u polufinalnoj seriji Istočne konferencije. Najefikasniji igrači pobjedničkog tima bili su Brunson sa 43 i DiVincenzo sa 25, dok je Indianu predvodio Turner sa 23.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()