U NBA ligi nikad nije viđena utakmica kakvu je sinoć odigrao Jokić

Dvostruki MVP NBA lige i najkorisniji igrač prošlosezonskog finala, odlučio je biti napadački neaktivan u utakmici protiv najslabije ekipe lige

08.01.2024. 07:02
  • Podijeli:
jokić tanjug ap-6597c3613be4d.webp Foto: AP Photo/Loren Elliott

Aktuelni prvaci NBA lige, ekipa Denver Nuggetsa pobijedila je sinoć Detroit Pistonse 131:114 u utakmici koju statističari izdvajaju zbog rekorda sezone koji je ubacio Jamal Murray (37 koševa) i neobične, ali dominantne predstave Nikole Jokića.

Naime, dvostruki MVP NBA lige i najkorisniji igrač prošlosezonskog finala, odlučio je biti napadački neaktivan u utakmici protiv najslabije ekipe lige. Prema košu Pistonsa uputio je tek tri lopte i pogodio dvije za tek četiri poena. U ostalim statističkim kategorijama koje se obično ističu bio je dominantan.

Jokić je susret završio sa 16 asistencija, sedam skokova i pet blokada. Niko na parketu nije imao bolje brojke od njega ni u jednoj od tih kategorija. Ono što se posebno izdvaja jest podatak da niko u historiji NBA lige utakmicu nije završio s minimalno 15 asistencija i barem pet skokova i blokada a da je pritom ubacio manje od pet koševa. Odigrao je manje od 25 minuta.

Pet blokada predstavlja i izjednačenje njegovog rekorda u NBA ligi. Ostao je prekratak za dvije asistencije da bi i u toj kategoriji izjednačio najbolji učinak. U posljednjoj četvrtini nije ulazio u igru.

Denver je utakmicu prelomio trećom četvrtinom (43:28), kojom je usmjerio Detroit prema 18. uzastopnom porazu na gostovanjima. Bojan Bogdanović sudjelovao je u njemu s 14 poena i tri osvojene lopte za 27 minuta provedenih na parketu. Jalen Duren ubacio je 20.

Murray je uz 37 poena imao i pet skokova za Nuggetse, dok su Michael Porter Jr. i Kentavious Caldwell-Pope dodali po 18 koševa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()