Triler s 289 koševa i čudesna partija LeBrona za pobjedu protiv Warriorsa

Jezeraši stigli do 24 pobjede u sezoni

28.01.2024. 07:52
  • Podijeli:
james reuters-65b5f740e4f24.webp Foto: Reuters

LeBron James je ostvario svoj treći triple-double u ovoj sezoni i 110. u karijeri, a Los Angeles Lakersi pobijedili su Golden State Warriorse 145:144 u utakmici u kojoj je pobjednik odlučen nakon dva produžetka. Oba su koševima osigurali igrači domaće ekipe, Stephen Curry na kraju osnovnog vremena utakmice i Klay Thompson na kraju prvog produžetka. Pobjedu je Lakersima donio James s dva slobodna bacanja 1.2 sekunde prije kraja drugog produžetka utakmice.

James je utakmicu završio s 36 koševa, rekordom karijere od 20 skokova i 12 asistencija, s time da je 12 poena zabio u produžecima. Uz Luku Dončića i Nikolu Jokića, jedini je aktivni igrač NBA lige s triple-doubleom izgrađenim s minimalno 30 koševa, 20 skokova i 10 asistencija.

Stephen Curry je postavio lični rekord sezone s 46 koševa i devet trica (iz 21 pokušaja). Posljednja koju je ubacio bila je za vodstvo Warriorsa 144:143 manje od pet sekundi prije kraja susreta. Bila mu je ovo treća utakmica sezone s 40 ili više koševa i 65 takva u karijeri.

Klay Thompson dodao je 24 poena, a Andrew Wiggins i Jonathan Kuminga (devet skokova) po 22 svaki. Dario Šarić je susret započeo na klupi, odigrao nešto više od 15 minuta i završio ga s pet koševa i četiri skoka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()