Transfer bomba: Dubai poslao bezobraznu ponudu, krade zvijezdu Realu, postaje najplaćeniji u Evropi ikada?

Centar sa Zelenortskih Ostrva trenutno u Realu zarađuje tri miliona eura po sezoni

03.02.2024. 09:11
  • Podijeli:
Valter Tavares-64517b9e6353b.webp Foto: Profimedia

Možda Dubai nije zvanično postao dio Eurolige, ali u klubu nemaju nikakve sumnje da će se dogodine naći u tom društvu. O tome najbolje govori aktivnost na tržištu.

Kada imate gotovo neograničen budžet, pogotovo za evropske prilike, onda je moguće donijeti i ovakve odluke. Prvi pik za novi tim je Walter Tavares kojem je Dubai ponudio čak osam miliona eura po sezoni da ih pojača.

Centar sa Zelenortskih Ostrva trenutno u Realu zarađuje tri miliona eura po sezoni (doduše prije odbijanja poraza), a pregovori između igrača i kluba su stali, piše španski “Relevo“. Nezvanično najveću platu ima trenutno u Euroligi Shane Larkin sa četiri miliona eura.

Sve izvjesnije je da će juna Tavares potražiti novu stanicu u karijeri, a mogao bi da ode i na najdalju moguću tačku.

Tavares je ranije govorio da bi samo NBA ponuda mogla da učini da napusti Real, ali promijenio je mišljenje jer mu sada djeluje da ga Real ne poštuje dovoljno.

Ove sezone u Euroligi prosječno bilježi 10,2 poena i sedam skokova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()