Timberwolvesi slavili na teškom gostovanju u Denveru

Sa strane Denvera, Nikola Jokić predvodio je tim s 32 poena, osam skokova i devet asistencija, a Michael Porter dodao je 20 poena i šest skokova

05.05.2024. 09:25
  • Podijeli:
nikola jokić, 27 april 2024 - profimedia-662de35a69b9b.webp Foto: Profimedia

Minnesota je doigravanje započela teškim porazom od Phoenix Sunsa, ali je nakon toga ostvarila četiri uzastopne pobjede, pokazujući sve bolju formu iz utakmice u utakmicu.

Denver Nuggets, koji su kvalitetniji protivnik od Sunsa, nisu uspjeli zaustaviti nalet Timberwolvesa, koji su ponovno predvodili izvanredni Anthony Edwards. Edwards, prvi izbor drafta 2020. godine i igrač oko kojeg se gradi tim, nastavio je impresionirati, pružajući izvanrednu igru.

Timberwolvesi su u prvom poluvremenu bili u zaostatku, ali su uspjeli držati razliku u rezultatu pod kontrolom i nisu dopustili Nuggetsima da značajno odmaknu. U drugom dijelu susreta preuzeli su kontrolu i potpuno preokrenuli rezultat u svoju korist.

Edwards je bio ključan igrač susreta, završivši ga s 43 poena (17/29 iz igre) i sedam skokova. Naz Reid također se istaknuo, posebno u završnoj četvrtini gdje je postigao 14 od svojih ukupno 16 poena. Karl-Anthony Towns dodao je 20 poena, dok je Mike Conley imao 14 poena uz deset asistencija.

Sa strane Denvera, Nikola Jokić predvodio je tim s 32 poena, osam skokova i devet asistencija, a Michael Porter dodao je 20 poena i šest skokova.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()