Svjetsko prvenstvo koje je oborilo sve rekorde

Objave u vezi sa Svjetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežama, što je trostruko više u odnosu na Mundobasket koji je 2019. godine održan u Kini

27.09.2023. 08:59
  • Podijeli:
Njemačka SAD-64fb3249c6ed0.webp Foto: FIBA

U augustu i septembru održano je izuzetno uzbudljivo Svjetsko prvenstvo u košarci, a na društvenim mrežama ovaj turnir izazvao je nezapamćen interes.

U službenom priopćenju za medije FIBA je oktrila da je “prestižni turnir održan u Japanu, Indoneziji i na Filipinima dosegao nevjerovatnu razinu pažnje kada su u pitanju posjeti na utakmicama, ali i čitanost i gledanost na tradicionalnim i digitalnim medijima”.

Objave u vezi sa Svjetskim prvenstvom izazvale su preko 20 milijardi interakcija na društvenim mrežama, što je trostruko više u odnosu na Mundobasket koji je 2019. godine održan u Kini.

Osim toga, profili FIBA-e i FIBA-inog Svjetskog prvenstva na društvenim mrežama dobili su mnogo pratitelja tijekom turnira. Direktni prijenosi utakmica emitirali su se u 190 zemalja, a gledanost je bila za 15 posto veća nego na prethodnom Mundobasketu.

Što se tiča prisustva navijača u dvoranama, sve skupa je utakmice uživo gledalo preko 700 hiljada gledatelja, uključujući i rekordnu posjetu od 38.115 navijača na otvaranju prvenstva u Manili, u najvećoj zatvorenoj dvorani na svijetu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()