Šokantna vijest: Bivši košarkaš LA Lakersa iznenada preminuo, bio saigrač Mirze Teletovića

Imao samo 33 godine

05.05.2024. 17:17
  • Podijeli:
Darius Morris x com 23-663799b550d12.webp Foto: X-com

Darius Morris, bivši košarkaš LA Lakersa, preminuo je u 33. godini.

Vijest je objaviio klub na društvenim mrežama, a kasnije ju je potvrdila i porodica Amerikanca.

ž"Srce nam je slomljeno smrću Darijusa Morrisa", navodi se u kratkoj poruci Lakersa objavljenoj na Twitteru.

Osim što je igrao za LA Lakerse, Moris, koji je u NBA stigao 2011. godine kao 41. pik na draftu, nastupao je i za timove kao što su Philadelphia 76ers, Memphis Grizzlies i Brooklyn Netse gdje je bio saigrač našeg Mirze Teletovića.

Uzrok smrti nije otkriven, a tokom karijere u NBA ligi je odigrao 132 utakmice u kojima je imao prosjek od 3,3 poena, 1,4 asistencija i 1 skoka.

Osim toga, profesionalno je igrao u Kini i Francuskoj, a posljednji put je nastupao u sezoni 2019/20.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()