Sjajna vijest: I Partizan i Zvezda ostaju dio elite

Sjajna vijest za region potvrđena je u sjedištu elitnog takmičenja, Barseloni

29.06.2023. 13:27
  • Podijeli:
Nemanja Nedović Uroš Trifunović Zvezda Partizan_ABA-649d69c51633a.webp Foto: ABA liga

Košarkaški klubovi Partizan i Crvena zvezda igraće Evroligu naredne sezone.

Sjajna vijest za region potvrđena je u sjedištu elitnog takmičenja, Barseloni.

Crno-bijeli su dobili pozivnicu kao šampioni ABA lige, dok su Crveno-bijeli dobili specijalnu pozivnicu koju će morati da plate.

Na sastanku Borda Evrolige u Barseloni potvrđeni su učesnici elitnog takmičenja za narednu sezonu, a zapravo je lista ostala ista kao prošle sezone.

U društvu najboljih naredne sezone će igrati sljedeći klubovi (po abecednom redu): Alba, Anadolu Efes, Armani, Asvel, Bajern, Barselona, Baskonija, Crvena zvezda, Fenerbahče, Makabi, Olimpijakos, Panatinaikos, Partizan, Real, Valensija, Virtus, Žalgiris.

Posljednjih dana je bilo nedoumica zbog činjenice da je vicešampion Evrokupa Turk Telekom želio prolaz u elitno takmičenje, pošto je Gran Kanarija odustala od učešća, ali je njeno mjesto zauzela Valensija.

Monako je ostao u takmičenju kao raniji osvajač Evrokupa, kao i zbog plasmana u plej-of u prethodne dvije sezone, dok je Albi obnovljeno mjesto pošto joj je istekla dvogodišnja specijalna pozivnica. Preostala tri mesta popunili su već pomenuti Partizan, Zvezda i Virtus, koji su dobili vajld karte.

Na pomenutom sastanku je dogovorena i promjena formata takmičenja koji se tiče plej-ofa. Najboljih šest timova će se direktno plasirati u četvrtfinale, dok će se oni koji budu od šeste do desete pozicije igrati plej-in za preostala dva.

Sedmoplasirani i osmoplasirani će u jednom meču odlučiti učesnika Top 8 faze, a poraženi će potom igrati sa pobjednikom duela između devetoplasiranog i desetoplasiranog za posljednje mjesto u doigravanju. Tim sa boljim skorom će imati prednost domaćeg terena u tim susretima.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()