Sjajan potez LeBrona Jamesa, Lakersi prekinuli negativan niz

Clippersima nije pomogao ni sjajni Kawhy Leonard, koji je imao 38 poena, a niti učinak Paula Georgea od 35 ubačaja je bio nedostatan

02.11.2023. 08:44
  • Podijeli:
lebron_dzejms_foto_newscom_pixsell-1663922455646.webp Foto: Newscom/Pixsell

Los Angeles Lakersi savladali su sinoć u derbiju Los Angelesa komšije LA Clipperse nakon produžetaka rezultatom 130:125.

Najbolji pojedinac meča bio je LeBron James, koji je utakmicu završio sa 35 poena, 12 skokova i 7 asistencija, a njegov učinak ostat će upamćen po epizodi koja se dogodila sredinom meča.

Naime, James je u jednom trenutku ostao bez patike, dok su njegovi saigrači prelazili teren u fazu napada. James je skinuo patiku, ponovo je navukao na nogu, otrčao na drugu stranu terena i sjajno zakucao.

Clippersima nije pomogao ni sjajni Kawhy Leonard, koji je imao 38 poena, a niti učinak Paula Georgea od 35 ubačaja je bio nedostatan.

Lakersi su tako pobijedili gradske rivale prvi put u posljednjih 12 mečeva.

U ostalim mečevima Minnesota Timberwolvesi savladali su Denver Nuggetse rezultatom 110:89, Dallas je pobijedio su Chicago 114:105, Detroit Pistons je bio bolji od Portlanda 101:110, a Boston je Indiani ubacio nevjerovatnih 155 poena, za pobjedu od 155:104.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()