Sjajan derbi, epilog isti: Partizan pred promocijom

U sjajnom derbiju, rovovskoj borbi vječitih rivala, izazivač je opet srušio šampiona

15.06.2023. 22:07
  • Podijeli:
Partizan Zvezda_ABA-648b633d1fcb2.webp Foto: KK Partizan / Emilija Jovanović

Košarkaši Partizana po drugi put su savladali Crvenu zvezdu u finalu ABA lige i tako došli na korak do promocije. 

U sjajnom derbiju, rovovskoj borbi vječitih rivala, izazivač je opet srušio šampiona.

Nakon 40 minuta košarke izrazito visokog kvaliteta, semafor je pokazivao 87:78 (23:22, 21:22, 24:18, 19:16)

Učenici Željka Obradovića tako su došli na korak do promocije i osvajanja pehara kojeg čekaju od 2013. godine.

Prvu šansu da ga podignu imaće u nedjelju, u trećoj završnoj bici koja će biti odigrana u "Pioniru" od 20.30 sati.

I ovaj derbi je odigran u sjajnoj atmosferi, pred 18.477 Grobara. A to je novi rekord regionalnog nadmetanja.

Upravo takav ambijent bio je jak vjetar u leđa domaćinu u prvoj utakmici. U istoj je Parni Valjak već do odmora imao "plus 20", da bi u nastavku rutinski priveo duel kraju.

Ovog puta je prvak imao odgovor. Sa puno više energije je ušao u duel, bio kud i kamo bolji u defanzivi, raznovrsniji u ofanzivi. I, takva igra mu je u početku omogućila da drži korak.

Kako je vrijeme odmicalo, gost je igrao sve bolje i bolje, te je u finišu drugog kvartala većinom vodio. No, domaćin je uz "zvuk sirene" preko Jama Madara poentirao za egal i šlag na tortu odličnog prvog poluvremena.

Žocova četa "sporo" je ušla u treći period. No, onda je uhvatila pravi ritam i sredinom perioda stekla do tada maksimalnih osam koraka prednosti.

U samom finiše četvrtine vođstvo Crno-bijelih je bilo i maksimalnih "plus devet", da bi Branko Lazić trojkom iz ugla smanjio na "minus šest".

Partizan je u završnom periodu stegao odbranu, nastavio da pogađa, te se opet odvojio na "plus devet". Zvezda se vratila na "minus pet", imala dva napada da najavi dramu, ali nije uspjela da ih realizuje.

Na drugoj strani Džejms Naneli je "spakovao" dalekometni hitac, za trijumf i ogromnih 2-0 u finalnoj seriji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()