Senzacija u Beogradu: Split nakon 27 godina savladao Partizan

U zadnjoj međusobnoj utakmici Partizan je deklasirao Split rezultatom 109:49

05.02.2024. 21:55
  • Podijeli:
kka partizan, kk split - aba liga - 5 feb 2024 - foto Partizan Mozzart Bet Dragana Stjepanovic-65c138e1e9c1b.webp Foto: Partizan Mozzart Bet/Dragana Stjepanovic

Košarkaši Splita priredili su veliku senzaciju i savladali su Partizan u Beogradu sa 74:67 u utakmici 19. kola ABA lige.

Partizan je u prvoj četvrtini imao prednost od 19:17, ali je ona uslijedio show gostiju koji do odlaska na odmor idu na 14 poena prednosti (30:44).

Shannon Shorter (18) i Lewis Sullivan (15) su dominirali dok košarkaši Partizana nisu mogli pogoditi ništa.

Splićani su savladali Crno bijele u Beogradu nakon 27 godina. Ovo im je prva, historijska, pobjeda u ABA ligi, a do sada su igrali 18 utakmica.

Ukupno su Partizan i Split, nekadašnja Jugoplastika, odigrali su 93 utakmice, a omjer im je 47:46 za hrvatsku ekipu.

U zadnjoj međusobnoj utakmici Partizan je deklasirao Split rezultatom 109:49.

I drugi beogradski tim, Crvena zvezda, poražen je večeras u 19. kolu. Crveni bijeli su izgubili na gostovanju kod Budućnosti u Podgorici sa 62:84.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()