Šampion na mišiće: Budućnosti pohvale, Igokei finale

Autsajder se hrabro suprotstavio favoritu, nije se predao, do kraja je pokušavao da se vrati, ali nije uspio da iznenadi favorita

10.05.2023. 20:20
  • Podijeli:
KK Igokea_KK Igokea-645bc985e2d4e.webp Foto: KK Igokea

Košarkaši Igokee u dvokoraku su stigli do finala plej-ofa Lige BiH.

Nakon što su se kod kuće rutinski obračunali protiv Budućnosti, večeras su se namučili u Bijeljini

Nakon 40 minuta borbene košarke, semafor je pokazivao 92:90 (23:23, 24:18, 18:15, 27:34) u korist gosta.

Autsajder se hrabro suprotstavio favoritu i držao korak u prvoj četvrtini. Poslije deset minuta igre imali smo egal, 23:23, nakon čega su Igosi dodali gas. 

Drugi kvartal su otvorili serijom 6:0 i tako rivalu dali do znanja šta ga čeka do kraja duela.

Kako je vrijeme odmicalo, prednost čete Vladimira Jovanovića je rasla, te je u jednom trenutki iznosila "plus 13", 45:32.

Pa ipak, Bijeljinci su do kraja drugog kvartala smanjili zaostatak na podnošljivijih "minus šest" (41:47).

Na krilima te serije Budućnost je zaigrala u trećoj dionici i potpuno se približila Igokei. Zaostatak je iznosio samo četiri poena, 45:49.

A to kao da je razljutilo favorita koji je tada ubacio u brzinu više. Ekspresno je ponovo stekao dvocifrenu prednost i time najavio epilog.

Semberci se, pak, ni tada nisu predali. Do kraja su pokušavali da se vrate, borili su se, bili blizu, ali nisu uspjeli da iznenade favorita.

Igosi, aktuelni šampioni, u završnoj bici za pehar će se boriti protiv boljeg iz duela Borac - Široki Brijeg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()