Real poražen u Milanu, Musa najbolji u redovima Madriđana

Košarkaši Real Madrida večeras su u Milanu poraženi od istoimenog domaćina rezultatom 81:76

08.02.2024. 22:36
  • Podijeli:
dzanan musa x com-65b2d40a9a97d.webp Foto: X-com

U večerašnjem programu Eurolige odigrano je pet mečeva, a svoje pobjede upisali Olimpija Milano, Anadolu Efes, Baskonija, Partizan i Olympiakos.

Košarkaši Real Madrida večeras su u Milanu poraženi od istoimenog domaćina rezultatom 81:76.

Domaćini su ovim trijumfom nanijeli Madriđanima tek četvrti poraz u Euroligi. Olimpia Milano odlično je ušla u susret a nakon prve dvije četvrtine imali su prednost od 19 razlike.

Kasno su se probudili gosti koji treću četvrtinu uzimaju 18:25, na momente se činilo da bi Real mogao izbjeći večerašnji poraz, odigrali su odlično i posljednju četvrtinu, no na kraju ipak poraza koštalo ih je loše odigrano prvo poluvrijeme.

Najbolji u redovima domaćina bili su Shields i Mirotić sa 27, odnosno 23 poena. U redovima Reala najbolji je bio reprezentativac Bosne i Hercegovine, Džanan Musa. Na terenu je proveo 21 minut, a za to vrijeme ubacio je 12 poena, sakupio tri skoka, dok asistenciju večeras nije imao.

Musu je u stopu pratio Hezonja koji je ubacio 11 poena, Deck sa 10, te Rodriguez sa 9.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()