Rapsodija u plavom: Srbija pregazila Portoriko

Orlovi imali i "plus 50", prebacili "stotku", svi igrači su se upisali u strijelce...

16.08.2023. 20:46
  • Podijeli:
Nikol Jović_KSS-64dd15f6513f3.webp Foto: KSS

Košarkaši Srbije u velikom stilu se se oprostili od beogradske publike pred put na Mundobasket.

Orlovi su u solidno popunjenoj "Štark areni" deklasirali Portoriko sa 110:75 (26:13, 39:12, 24:21, 21:29), zahvalivši se tako publici na podršci.

S obzirom na to da je riječ o pripremnoj utakmici, teško je reći da li je domaćin odigrao vrhunski ili je gost prikazao vrlo skromnu predstavu.

Bilo kako bilo, i u kontrolnim utakmicama je uvijek lijepo pobjeđivati, pogotovo nakon poraza od Italije koji je uslijedio poslije pobjeda nad BiH, Poljskom i Grčkom.

Da su momci u plavim dresovima ozbiljno shvatili današnji susret, bilo je jasno nakon prvog kvartala i sigurnih 13 poena viška.

No, to je bila tek najava pomalo nestvarne druge četvrtine u kojoj je rezultat glasio 39:12!

Već na velikom predahu pitanje pobjednika bilo je riješeno, što je omogućilo Svetislavu Pešiću da se u nastavku "igra" sa petorkama.

Kako je Srbija odigrala ovaj duel, najbolje oslikava podatak da je u jednom momentu imala "plus 50", da je prebacila "stotku" i da su se svi igrači upisali u strijelce.

Orlovi će do početka Svjetskog kupa odigrati i kontrolni duel sa Kinom, sa kojom će igrati i na plenatrnoj smotri, baš kao i sa večerašnjim protivnikom.

Preostali rival u grupi B biće joj Južni Sudan.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()