Prvak krenuo silovito: Zvezda lako sa povratnikom na Jadran

Sastav koji je prvi put vodio Vladimir Jovanović lako je savladao MZT. Tako je šampion pobjedom krenuo u pohod na odbranu titule

01.10.2022. 21:57
  • Podijeli:
Zvezda MZT_ABA-1664653802683.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde ostvarili su pobedu u prvoj zvaničnoj utakmici nove sezone.

Sastav koji je prvi put vodio Vladimir Jovanović u hali "Aleksandar Nikolić" lako je savladao skopski MZT rezultatom 87:67 (13:9, 26:13, 26:25, 22:20).

Na taj način je tim sa Malog Kalemegdana krenuo u pohod na odbranu titule u ABA ligi.

Meč je praktično riješen u prvom poluvremenu. Poslije "tvrdog" starta i rezultata 13:9 na prvom predahu, domaćin se u drugoj dionici "dočepao" dvocifrene prednosti i nije je ispuštao do kraja utakmice.

Najefikasniji u redovima Crveno-bijelih bio je Džejlen Adams sa 16 poena, dva poena i isto toliko asistencija. Dvocifren je bio još Nikola Ivanović sa 12 koševa i pet asistencija, dok je Hasan Martin ubacio 10 pogodaka.

Kod povratnika na Jadran istakli su se Vojdan Stojanovski sa 17, Bojan Krstevski je imao 14, a Strahinja Mićović i Samet Jigitoglu po 12 poena.

Ovom vrijedi dodati da je pred početak duela direktor ABA lige Milija Vojinović uručio prigodan poklon Marku Simonoviću, dugogodišnjem Zvezdinom adutu koji je na kraju prošle sezone okačio patike o klin.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()