Produžio ugovor: Lenard ostaje u Klipersima

Iskusno krilo će u naredne tri sezone inkasirati 153 miliona dolara. Kako bi potpisao ovaj ugovor, Lenard je morao da se odrekne igračke opcije za narednu takmičarsk godinu

10.01.2024. 22:25
  • Podijeli:
Kavai Lenard-651bffa68be2c.webp Foto: AP Photo/Jae C. Hong/Tanjug

Košarkaš Los Anđeles Klipersa, Kavaj Lenard, produžio je ugovor sa tim klubom na još tri godine, prenosi uvaženi Adrijan Vojnarovski.

Iskusno krilo će u naredne tri sezone inkasirati 153 miliona dolara. Kako bi potpisao ovaj ugovor, Lenard je morao da se odrekne igračke opcije za narednu takmičarsk godinu.

Isto će morati da uradi i Pol Džordž, sa kojima uprava Klipersa uveliko razgovara o nastavku saradnje, dok Džejms Harden ne može da potpiše novi ugovor do ljeta.

Kada je u pitanju Lenard, njegov period u Los Anđelesu obilježile su povrede zbog kojih se nije pretjerano naigrao, ali je ove sezone konačno zdrav i prosječno bilježi  23,8 poena, 6,1 skokova i 3,4 asistencije.

U karijeri je prethodno nastupao za San Antonio Sparse i Toronto Reptorse. Sa obe franšize je osvojio titulu i nagradu za najkorisnijeg igrača finala. Imao je priliku da u Klipersima postane prvi igrač koji je sa tri kluba osvojio šampionski prsten MVP trofej finalne serije, ali ga je u tome preduhitrio Lebron Džejms, koji je 2020. osvojio ligu sa Lejkersima, a prethodno i sa Klivlendom i Majamijem (dva puta) i svaki put je bio proglašen za najboljeg.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()