Produžetak krize: Partizan poražen u Ljubljani

"Crno-bijeli" su na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvarili samo jednu pobedu uz čak šest poraza

11.12.2022. 21:49
  • Podijeli:
Cedevita Olimpija vs Partizan foto Cedevita Olimpija:Ales Fevzer-639641a9aa2c6.webp Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Ljubljani od ekipe Cedevita Olimpije rezultatom 77:74 (23:19, 20:24, 20:18, 14:13) u derbi meču 10. kola Evrolige.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Kevin Ferel sa 18 poena, dok je Zoran Dragić dodao 14. U ekipi Partizana najbolji je bio Dante Egzum sa 24 poena, dok je Janis Papapetru dodao 17.

Partizan ima učinak od osam pobjeda i dva poraza. Cedevita Olimpija je u regionalnoj ligi ostvarila sedam trijumfa uz dva poraza i meč manje. 

"Crno-bijeli" su na poslednjih sedam utakmica u svim takmičenjima ostvarili samo jednu pobedu uz čak šest poraza.

Partizan je poveo na startu meča, ali je Olimpija zaigrala angažovanije u nastavku utakmice, a domaći košarkaši su najveću prednost imali u šestom minutu (17:10).  Klub iz Ljubljane je prvu četvrtinu dobio rezultatom 23:19.

Domaći košarkaši su poveli 26:19, ali je Partizan serijom 7:0 stigao do izjednačenja, 26:26.  Olimpija je serijom 5:0 povela 31:26, a pošto su "crno-bijeli" izjednačili igralo se poen za poen. Prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 43:43.

Domaći košarkaši su imali vođstvo u većem delu treće četvrtine, a u poslednji dio meča Olimpija je ušla s prednošću od dva poena 63:61.  Ekipe su se smjenjivale u vođstvu u posljednjoj četvrtini, a Partizan je u 35. minutu poveo 72:68. 

Domaći su serijom od 7:0 na 90 sekundi pre kraja poveli 75:72. "Crno-beli" su 11 sekundi pre kraja smanjili na 75:74, ali su košarkaši Olimpije na kraju slavil sa 77:74 i produžili su krizu u kojoj se Partizan nalazi.

Partizan će u narednom kolu 19. decembra na svom terenu u ABA ligi igrati sa FMP-om, dok će Cedevita Olimpija gostovati Studentskom centru.

"Crno-bijeli" će tokom naredne nedelje odigrati dva meča u Evroligi protiv Asvela i Efesa.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()