Poznata dijagnoza: Zašto je Embiidu zamrznuta polovina lica?

Fanovi zabrinuti

26.04.2024. 10:01
  • Podijeli:
joel embiid  x com-6628df690acf7.webp Foto: X-com

Povrede su obilježile dosadašnju sezonu Joela Embiida, kao i činjenica da je na njemu i Philadelphija 76ersima. Centar iz Kameruna ima već 30 godina, igra fenomenalno u regularnoj sezoni, ali nijedan put u play-offu dosad nije bio ni blizu uspješan.

Tek se novopečeni reprezentativac SAD donekle oporavio od operacije koljena, sada ga je snašao novi problem.

Mnogi gledaoci su postali svjesni da se nešto dešava sa Embiidovim licem svaki put kada bi u televizijskom prijenosu krupan kadar prikazao najboljeg igrača Philadelphije. Bilo je jasno da, ako ništa drugo, Embiid trepće samo jednim okom.

Pitanje u vezi sa ovim stanjem Embiid je dobio na konferenciji za medije, posle fantastične partije u trećoj utakmici play-off serije sa Knicksima. Embiid je ubacio čudesnih 50 poena, a tim iz “grada bratske ljubavi” ostao je u seriji smanjivši zaostatak u pobjedama na 1-2.

“To se dešava već neko vrijeme, imao sam i migrene. Sve je počelo dan-dva prije utakmice sa Miamijem u okviru play-ina. Prvo sam mislio da to nije ništa. Dosta me iritira, to je na lijevoj strani mog lica, na ustima i oku. Teško je, ali ja ne odustajem i borit ću se uprkos tome. Nije to izgovor, moramo da nastavimo da se trudimo”, rekao je Embiid na konferenciji za medije.

Nije poznato koliko bi paraliza mogla da traje. U pitanju bi mogli da budu i mjeseci.

“Nadam se da će ostati ovako. Imam mnogo lijepo lice, nadam se da mi usta neće gledati u drugu stranu”, rekao je u šali Embiid, koji je na konferenciji za medije nosio naočale za sunce.

Embiid nikada nije prošao u drugu rundu play-offa. U prethodnoj sezoni osvojio je MVP nagradu i tako prekinuo dvogodišnju “vladavinu” Nikole Jokića. U ovoj sezoni Embiid je igrao fantastično na startu, ali je zbog povrede propustio preveliki broj utakmica da bi mogao da se kvalifikuje za ovu nagradu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()