Potvrda elite pa prvi potpis: Zvezda vratila reprezentativca

Sa klubom je osvojio 10 trofeja, tri ABA lige, četiri šampionata Srbije, dva Kupa "Radivoja Koraća" i jedan Superkup ABA lige

29.06.2023. 17:17
  • Podijeli:
Dejan Davidovac_Dragana Stjepanovic-649d9f80dd435.webp Foto: Dragana Stjepanović

Reprezentativac Srbije i dosadašnji igrač CSKA, Dejan Davidovac, vratio se u Crvenu zvezdu.

U danu u kojem je stigla i zvanična potvrda će Crveno-bijeli i dalje biti dio Evrolige, Davidovac je potpisao ugovor na tri sezone i tako se vraća u klub sa Malog Kalemegdana za koji je i nastupao prije odlaska u Rusiju.

Dejan može da igra na čak četiri pozicije u timu, a za Zvezdu je od dolaska tokom ljeta 2017. godine odigrao 301 utakmicu i postigao 2095 poena.

Sa klubom je osvojio 10 trofeja, tri ABA lige, četiri šampionata Srbije, dva Kupa "Radivoja Koraća" i jedan Superkup ABA lige.

Davidovac, momak rođen u Zrenjaninu, karijeru je počeo u rodnom gradu, odakle se sa 16 godina preselio u Vršac.

Sa selekcijom Srbije do 20 godina je 2015. postao evropski šampion, nakon čega je potpisao ugovor sa Zvezdom.

Na pozajmici u FMP-u je igrao dvije sezone, dok je u ukupno pet u crveno-belom dresu zabilježio 109 nastupa u Evroligi.

Prosječno je bilježio 6,2 poena, 2,8 skokova i 1,1 asistenciju, uz prosjek od 38 odsto u šutu za tri poena.

"Novim ugovorom, Dejan se obavezao na vjernost našoj Crvenoj zvezdi do kraja takmičarske sezone 2025/26 i kao domaći igrač, koji zna težinu dresa koji će ponovo nositi, biće izuzetno važan za tim u sezonama koje dolaze", stoji u zvaničnom saopštenju.

Četu Duška Ivanovića već su napustili Luka Vildoza, Džon Holand i Hasan Martin dok je Stefan Marković završio karijeru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()