Plej-of mod: Partizan "štucao" pa zgromio autsajdera

Parni valjak je dugo igrao u grču, na poluvremenu bio u zaostatku, a onda je u trećem kvartalu naprosto pregazio berlinski sastav i udario temelj trijumfa

02.03.2023. 23:00
  • Podijeli:
Partizan Alba_Euroleague-6401156a98f34.webp Foto: Euroleague

Košarkaši Partizana jako bitnom pobjedom nad Albom ostali su u trci za evroligaški plej-of.

Parni valjak je dugo igrao u grču, na poluvremenu bio u zaostatku, a onda je u trećem kvartalu naprosto pregazio berlinski sastav i udario temelj trijumfa. 

Rezultat četvrtine 35:9 zvuči pomalo nadrealno. I, nakon što je "iscurilo" 30 minuta igre, bilo je jasno da bodovi ostaju u Beogradu, 88:74 (20:19, 22:25, 35:9, 11:21).

Ulog u večerašnjem boju bio je ogroman za domaćina. Gost je, s druge strane, igrao bez imperativa, s obzirom na to da je zadnji na tabeli.

I upravo je tako, bez rezultatskog pritiska, prije šest dana dobio Zvezdu u Beogradu.

Partizan je večeras učinio sve da izbjegne takav šok. I, u prve dvije četvrtine nije uspio da pronađe put do cilja.

Ali jeste u trećoj. Već pomenutih "plus 26" su plod sjajne igre na oba kraja parketa. Četa Željka Obradovića zasjala je punim sjajem, potvrdila da je s pravom u trci za doigravanje, nakon čega je mirno privela meč kraju,

Imali su Crno-bijeli i taj luksuz da u završnom periodu "povuku ručnu", te sačuvaju energiju za bitke na dva fronta.

Partizan je sada na skoru 14-12, "cementiran" je iznad crte, a u narednoj rundi ide na noge Virtusu pa dva dana kasnije i Olimpiji.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()