Peti čin: Real od beogradske tuge do madridske majstorice

Kralj se vratio sa ivice ambisa, a večeras mu je na ruku išao i podatak da je velika bitka odigrana samo 36 sati nakon beogradskog masakra

04.05.2023. 22:33
  • Podijeli:
Adam Hanga_Profimedia-64541547c4f96.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Reala savladali su Partizan rezultatom 85:78 (27:15, 18:27, 16:13, 24:23) u četvrtom meču četvrtfinala Evrolige.

Madriđani su na taj način izjednačili na 2-2 u seriji i izborili majstoricu pred svojim navijačima koja je zakazana za 10. maj.

Kralj se vratio sa ivice ambisa, zaostatka 0-2, a večeras mu je na ruku išao i podatak da je velika bitka odigrana samo 36 sati nakon beogradskog masakra.

Četvrti čin bitke za F4 elite počeo je u najčudnijoj atmosferi "Štark arene" ikada. Više od 20.000 pristalica domaćina nisu navijali, razvili su šalove i na teren ubacivali cvijeće, odajući tako počast žrtvama nezapamćenog zločina.

Ambijent kakav nije zapamćen okovao je ruke četi Željka Obradovića i umnogome olakšao posao gostu koji je od prvog podbacivanja zagospodario parketom.

Kralj se na startu sve zapitao, pa i ne čudi da je u finišu prve četvrtine imao ogromnih "plus 14" (27:13).

Pa ipak, stvari su značajno počele da se mijenjaju u drugom kvartalu.

Početni pritisak kao da je popustio pa je Partizan polako, ali sigurno dolazio do svoje igre.

Odbrana je bila kud i kamo bolja, napad produktivniji, tako da je ogromna prednost Madriđana počela da se topi.

U završnici ovog dijela igre semafor pokazivao 42:42. Na veliki predah Real je otišao sa tri koraka prednosti (45:42).

Treća dionica bila je rovovska borba. Gost je uspijevao da se održi "iznad vode", ali je i domaćin osjetio da "može", da nema potrebe da čeka potencijalni peti meč u španskoj prestronici.

Žocovi učenici u dva navrata su uspjeli da povedu, međutim, ekipa koju sa klupe predvodi Čus Mateo imala je odgovor, te je na treći odmor otišla sa solidnih 61:55.

Činilo se da Real kontroliše situaciju na terenu sve do sredine završne dionice. A onda je Partizan prišao na 70:71, izazvao delirijum u dvorani i najavio dramatičan finiš.

U završnici je presudan bio koš i pogođeno dodatno bacanje Valtera Tavaresa nakon ofanzivnog skoka za 83:78.

U drugom meču večeri Makabi je deklasirao Monako sa 104:69 i tako izborio majstoricu u Kneževini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()