Partizan ili Zvezda: Sezona stala u 40 minuta

Majstorica je zakazana za 20 časova, pred Grobarima, u, nema sumnje, krcatoj "Štark areni"

22.06.2023. 11:42
  • Podijeli:
Kevin Panter Branko Lazić Partizan Zvezda_ABA liga-64940abe7ff83.webp Foto: ABA liga

Partizan ili Crvena zvezda? Crno-bijeli ili Crveno-bijeli? Izazivač ili prvak?

Odgovor na pitanje ko će biti šampion ABA lige za sezonu 2022/23 saznaćemo večeras, nakon što vječiti rivali po peti put ukrste koplja u finalnoj seriji regionalnog nadmetanja.

Majstorica je zakazana za 20 časova, pred Grobarima, u, nema sumnje, krcatoj "Štark areni".

Tako će čitava sezona stati u tih 40, a možda i više, minuta loptanja pod obručima.

Nažalost, kao što to prečesto biva kada megdan dijele ljuti protivnici, nemile scene bivale su u prvom, a sport u drugom planu.

Ni ova serija nije izuzetak. Uvrede na račun igrača i rukovodilaca, njihovih porodica, bacanje upaljača, novčića, pa čak i nesportski potezi pojedinih igrača...

Sve ovo smo gledali u prvih 160 minuta finala, uprkos stalnim apelima obje strane da sve protekne fer.

Kakav scenario možemo da očekujemo večeras, niko ne zna.

Ono što je sa košarkaške strane jasno je da je Parni valjak u padu forme. U prve dvije utakmice, koje je dobio, postizao je 88 i 87 poena.

U prvom meču na strani pao je na 78, a u drugom na svega 56. To je najlošiji napadački učinak čete Željka Obradovića ove sezone.

Šta je razlog za to, Žoc će morati da otkrije ukoliko ne želi da mu se ponovi evroligaška serija sa Realom u kojoj je ispušteno vođstvo 2-0.

Najtrofejniji trener Evrope u zadnje vrijeme je malo pričao o košarci, a više o atmosferi. Tako je još jednom uputio apel navijačima:

"Mnogo sam srećan što ćemo igrati petu utakmicu u našoj "Areni" pred našim navijačima. Naravno da ću da iskoristim priliku da ih pozovem da navijaju fer i sportski. Da poštuju sve ljude iz Crvene zvezde koji budu došli. Naravno, stručni štab i igrače i nadam se da ćemo poslije pete utakmice imati priliku da razgovaramo ponovo o košarci, a ne o ovim stvarima koje su se ovde dešavale", poručio je Obradović.

Šampioni, s druge strane, mogu da budu zadovoljni da su se vratili sa "minus dva". Zvezda je već osvojila Kup Radivoja Koraća i Superligu Srbije.

Četa Duška Ivanovića večeras jutri triplu krunu i sedmi jadranski pehar.

"Slijedi posljednja utakmica u sezoni koja je bila izuzetno naporna i duga, ali za sada uspješna. Sve staje u 40 minuta košarke i mi, kao što sam rekao, vjerujemo. Vjerujem u moje igrače da možemo da pobijedimo u još jednoj utakmici. Ovaj meč će biti najteži, moramo da budemo još čvršći, da igramo do krajnjih granica sa energijom", naglasio je Ivanović.

Za kraj, zanimljivost. Nikada domaćin nije izgubio jadransku majstoricu. I nikada Zvezda nije poražena u odlučujućem meču za krunu. Jednoj tradiciji večeras će doći kraj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()