Orlovi uglas: Pobjeda za našeg brata Borišu, volimo te

"Trijumf posvećujemo Boriši. Jutros nam je po prvi put poslao poruku iz bolnice. To je lijepa vijest"

05.09.2023. 12:59
  • Podijeli:
Srbija košarka_Michael Conroy AP Tanjug-64f705a9a6fd1.webp Foto: Michael Conroy / AP / Tanjug

Košarkaši Srbije veliku pobjedu nad Litvanijom u četvrtfinalu Mundobasketa posvetili su povrijeđenom saigraču Boriši Simaniću.

Orlovi su najbolje čuvali za kraj, nokaut faaze Svjetskog prvenstva.

Iako je veliki rival sa Baltika sjajno ušao u meč, pogodio pet od prvih šest šuteva za tri poene, kontrolisao rezultat... učenici Svetislava Pešića nisu se predali.

Imali su jasan plan igre, čvrsto su ga se držali, sjajnom odbranom brzo došli do daha, a onda i ubojitim napadom prokrčili put do polufinala u kojem će igrati protiv pobjednika okršaja između Slovenije i Kanade.

"Bilo je teško, bitno. Ovo je danas, od sutra krećemo pripreme za polufinale. Bogdan Bogdanović je najbolji igrač ovdje, izašao je na teren skroz spreman, bio pravi lider, jedan je od naš najboljih košarkaša ikada. Pobjeda je za našeg brata Borišu, neka zna da ga volimo", blistao je od sreće mladi Nikola Jović.

Filip Petrušev je bio junak iz sjene. Kad je trebalo da "povuče", to je činio savršeno i bio "iks faktor" u trenucima kada je Kari odmarao prvu petorku.

"Mentalna priprema je bila najteža. Znalli smo da su oni disciplinovano, da fizički igraju najjače. Na početku smo to osjetili, a kada smo se privikli, onda je bilo lakše. Talentovaniji smo, to smo dokazali. Naravno, trijumf posvećujemo Boriši. Jutros nam je po prvi put poslao poruku iz bolnice. To je lijepa vijest", izjavio je Petrušev. 

Selektor je zaslužio pohvale koliko i igrači. Stari trenerski lisac spremio je savršenu taktiku protiv "namazanog" rivala. Skoro "plus 20" nakon 40 minuta loptanja pod obručima jasno pokazuje njegov rad.

"Ključ je bila izvanredna odbrana, individualna i timska", bio je kratak i jasan Kari, gestikulirajući poljubac i zagrlaj sa Simanića, uz poruku da izdrži.

Aleksa Avramović je naprosto izludio Litvance. Agresivnom odbranom otupio je njihovu napadačku oštricu i bio jedan od ključnih košarkaaša na parketu.

"Nije nas poremetio poraz od Italije. Šta više, došao je u pravo vrijeme. Poslije smo odigrali dvije najbolje utakmice na prvenstvu, ova je još bolja nego ona protiv Dominikanske Republike jer je rival bio jači. Ponosan sam što sam dio ovog tima. Sve ovvo radimo za našu zemlju, za naše navijače i za našeg Borišu", zaključio je Avramović.

Kakva atmosfera vlada među Orlovima, najbolje pokazuje podatak da su nakon podviga zajedno sa navijačima skandirali "Boriša Simanić", a na tabli u svlačionici imaju jasnu poruku: "svi za jednog, jedan za sve!!!"

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()