Orlando izjednačio protiv Cavsa, sjajna partija Wagnera

Peta utakmica će biti odigrana u Clevelandu u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu

28.04.2024. 08:25
  • Podijeli:
nba-orlando-magic-at-brooklyn-nets-reuters.jpg

Pobjedom Orlando Magica nad Cleveland Cavaliersima sa 112-89 nastavljena je nadmoć domaćih ekipa u ovom paru prvog kruga doigravanja za prvaka NBA lige pa je nakon četiri odigrane utakmice rezultat izjednačen na 2-2.

Nakon što su Cavaliersi ostvarili dvije uvjerljive pobjede u Clevelandu, Magic je odgovorio još uvjerljivijim pobjedama u dvije utakmice odigrane na Floridi.

No, na poluvremenu četvrte utakmice činilo se da bi gosti iz Clevelanda mogli doći do pobjede, jer su imali prednost od devet koševa (60-51).

No, u drugom dijelu je došlo do potpunog preokreta. Orlando je u trećoj četvrtini nadigrao suparnike sa 37-10 i limitirao Cavalierse na samo 29 koševa u drugom poluvremenu (61-29).

Razigrani Franz Wagner je u drugom poluvremenu postigao 23 od svoja 34 koša, čemu je dodao i 13 skokova. Jonathan Isaac je ubacio 14 poena, a Markelle Fultz i Jalen Suggs po 12 svaki.

Jarrett Allen je bio najbolji igrač Cavaliersa sa 21 košem i devet skokova, dok je Donovan Mitchell ubacio 18 poena.

Peta utakmica će biti odigrana u Clevelandu u noći s utorka na srijedu po srednjoeuropskom vremenu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()