Odlučiće majstorica: Zvezda "iskopala" izjednačenje

Bila je to rovovska bitka, timovi su za svaki poen morali duboko da "kopaju", a u takvim uslovima bolje se snašao šampion

20.06.2023. 21:13
  • Podijeli:
Zvezda Partizan_ABA-6491ee7cefdfb.webp Foto: ABA liga

Košarkaši Crvene zvezde i Partizana o prvaku ABA lige odlučiće u majstorici.

Ovo je epilog četvrte bitke vječitih rivala u kojoj su Crveno-bijeli osigurali izjednačenje.

Bila je to rovovska bitka, timovi su za svaki poen morali duboko da "kopaju", a u takvim uslovima bolje se snašao šampion.

Nakon 40 minuta žestoke košarke, semafor je pokazivao 68:56 (20:13, 12:11, 17:15, 19:17).

Prvo poluvrijeme odigrano je po scenariju koji do sada nije viđen u ovoj seriji. Koliko god da su tenzije bile jake, pritisak enorman, ulog ogroman, barem jedan od timova je uvijek pronalazio kakav-takav napadački ritam.

No, to večeras nije bio slučaj. Odbrane su bile granitne, umor evidentan, a u takvim okolnostima domaćin je uspio da sačuva više "baterije".

Iako je gost bolje otvorio prvi kvartal, aktuelni prvak je brzo ušao u egal, a u finišu dionice i otišao na solidnih "plus sedam" (20:13).

Parni valjak je ekspresno odgovorio u drugom periodu. Konsolidovao je defanzivu, bio odličan na skoku, popravio i realizaciju, što mu je donijelo izjednačenje, 22:22.

I, kada se očekivalo da do odlaska na odmor dobijemo izjednačenu bitku, desilo se suprotno. Zvezda je dodala gas i nošena hukom sa tribina serijom 10:2 završila prvo poluvrijeme. 

Crveno-bijeli su taj impuls zadržali i tokom većeg dijela treće četvrtine. Rival nije mogao da prati taj ritam pa i ne čudi ogromnih 17 poena viška u finišu perioda.

Žocova četa se na vrijeme konsolidovala, kreirala seriju 7:0 i uhvatila priključak pred odlučujuću fazu (39:49).

Da je kriza prošlost, bilo je jasno i na početku posljednje dionice u kojoj je Partizan prišao na "minus pet" i najavio triler.

Imao je gost nekoliko prilika da potpuno uhvati priključak. Ali, nije bio precizan.

Na drugoj strani domaćin jeste, pa ćemo za dva dana gledati i odlučujući, peti boj za titulu.

Jubilarni, deseti ovosezonski derbi zakazan je za 20 časova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()