Nurkić skroman u porazu Sunsa, Maxey morao igrati 51 minut pa ubacio 52 poena

Od Sunsa su bolji bili New Orleans Pelicansi sa 113:105, a nešto slabiju partiju u dresu domaćih pružio je bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić

08.04.2024. 10:25
  • Podijeli:
jusuf nurkic usa today sports reuters-65c07a3785bcb.webp Foto: Reuters / USA Today Sports

Veliki broj utakmica NBA lige, koja ulazi u završnicu svoje regularne sezone, odigran je noćas, a poraz su upisali Phoenix Sunsi.

Od Sunsa su bolji bili New Orleans Pelicansi sa 113:105, a nešto slabiju partiju u dresu domaćih pružio je bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić.

Nurkić je za 31 minut na terenu ubacio 6 poena (šut iz igre 2/7), uhvatio 10 skokova, podijelio 6 asistencija te rivalu ukrao 3 lopte. Pelicanse je predvodio CJ McCollum sa 31 ubačajem, a 33 koša Bradleyja Beala bilo je nedovoljno Phoenixu.

Skromnu noć imao je i Luka Garza, drugi bh. reprezentativac u NBA ligi, koji se nije upisao u strijelce u pobjedi Minnesote nad Lakersima 117:127.

Garza je na terenu bio dvije minute, a za to vrijeme je uhvatio jedan skok i izgubio jednu loptu.

Noć je obilježio playmaker Philadelphije Tyrese Maxey, koji je u pobjedi Sixersa nad San Antoniom 133:126 ubacio 52 poena. U ovom meču igrala su se dva produžetka, pa ja Maxey na parketu bio 51 minut i šutirao je čak 41 put.

Produžetak je viđen i na meču Dallasa i Houstona, u kojem su domaći slavili pobjedu rezultatom 147:136, a briljirao je Kyrie Irving sa 48 koševa, dok je Dončić imao 37 poena, 12 asistencija i 9 skokova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()