Nurkić sjajan u novoj pobjedi Portlanda

Domaćim košarkašima nije pomogao ni sjajni Markkanen, koji je noćas imao sjajnu šutersku noć

23.03.2023. 07:16
  • Podijeli:
Jusuf Nurkić_Charles Krupa AP Tanjug-64158aeb5df82.webp Foto: Charles Krupa / AP / Tanjug

Košarkaši Portlanda upisali su noćas 32 trijumf u sezoni nakon što su savladali Utah Jazz rezultatom 127:115.

Domaćim košarkašima nije pomogao ni sjajni Markkanen, koji je noćas imao sjajnu šutersku noć.

Uzbudljivu utakmicu, bolje su počeli Jazzeri, međutim i pored gore navedenog Markkanena, nisu uspjeli da naprave veću prednost u odnosu na ove sezone promjenjivi Portland.

Do kraja poluvremena Blazersi su prešli u vodstvo i manje više do kraja utakmice imali prednost, koja je u jednom momentu iznosila i čak 15 poena.

Kod pobjedničke ekipe najbolji je bio Damian Lillard s 30 poena, dok mu je pomogao Sharpe s 24 ubačaja.

Bh. centar Jusuf Nurkić se konačno vraća u svoju staru prepoznatljivu formu, obzirom da je noćas ubaio 20 poena, te dodao po četiri skoka i asistencije.

Kod poraženih Jazzera najbolji je bio Markkanen koji je upisao double-double učinak od 40 koševa i 12 skokova.


 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()