Nurkić ostao bez trenera nakon razočarenja u doigravanju

Ova odluka uslijedila je nakon neuspjeha u prvoj rundi doigravanja NBA lige, gdje su Sunsi ispali sa 4-0 protiv Minnesota Timberwolvesa

10.05.2024. 12:55
  • Podijeli:
nurkic durent booker reuters-65bbab567991b.webp Foto: Reuters

Phoenix Sunsi su odlučili prekinuti suradnju s trenerom Frankom Vogelom nakon samo jedne sezone vođenja kluba.

Ova odluka uslijedila je nakon neuspjeha u prvoj rundi doigravanja NBA lige, gdje su Sunsi ispali sa 4-0 protiv Minnesota Timberwolvesa.

Vogel, koji je prije dolaska u Phoenix trenirao Indianu, Orlando i Los Angeles Lakerse, s kojima je osvojio NBA naslov 2020. godine, nije uspio ostvariti zacrtane ciljeve uprkos visokim očekivanjima. Iako su Sunsi sezonski imali trenutke sjajne igre, nije bilo dovoljno za dublji prolaz u doigravanje.

Sunsi, koji su završili regularnu sezonu na šestom mjestu Zapadne konferencije, sada će tražiti novog trenera, što će biti njihov treći trener u posljednje tri godine. Frank Vogel je u svojoj 12-sezonskoj trenerskoj karijeri imao omjer pobjeda i poraza 480-422.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()