Nova pobjeda Oklahome, predvodio Šej Gildžes-Aleksander sa 36 poena

Boston je prekinuo niz od šest pobjeda, a najefikasniji u toj ekipi bili su Kristaps Porzingis sa 34 poena uz 10 skokova i Džejson Tejtum sa 30 poena, uz 13 skokova i osam asistencija

03.01.2024. 08:58
  • Podijeli:
Klipersi Oklahoma-6585539c8bf1d.webp Foto: AP Photo/Nate Billings/Tanjug

Košarkaši Oklahome pobijedili su Boston sa 127:123 i ostvarili petu uzastopnu pobjedu u NBA ligi.

Oklahomu je predvodio Šej Gildžes-Aleksander sa 36 poena, sedam asistencija i šest skokova. Džoš Gidi postigao je 23 poena uz osam skokova i šest asistencija, Džejlen Vilijams 16 poena, a Čet Holgrem 14 poena uz sedam skokova.

Srpski košarkaš Vasilije Micić utakmicu je završio sa tri poena, pet asistencija i skokom, a Aleksej Pokuševski nije igrao.

Boston je prekinuo niz od šest pobjeda, a najefikasniji u toj ekipi bili su Kristaps Porzingis sa 34 poena uz 10 skokova i Džejson Tejtum sa 30 poena, uz 13 skokova i osam asistencija.

Oklahoma je pobijedila osmi put u posljednjih devet utakmica, a tokom tog niza u dva navrata pobijedila je Denver, prekinula niz Los Anđeles Klipersa od devet pobjeda, pobijedila vodeću ekipu Zapadne konferencije Minesotu, a sada i najbolju ekipu lige Boston.

Košarkaši Memfisa pobijedili su San Antonio sa 106:98 i prekinuli niz od tri poraza. Dža Morant predvodio je Memfis sa 26 poena i 10 asistencija, dok je Dezmond Bejn dodao 24 poena, a Santi Aldama 13 poena i 11 skokova.

U ekipi San Antonija najefikasniji su bili Viktor Vembanjama sa 20 poena uz sedam skokova i Keldon Džonson sa 19 poena uz šest skokova i četiri asistencije.

Košarkaši Golden Stejta pobijedili su Orlando sa 121:115 i prekinuli niz od tri poraza. Voriorse je predvodio Stefen Kari sa 36 poena uz šest asistencija i četiri ukradene lopte i učestvovao je u postizanju 13 uzastopnih poena tokom četiri minuta u završnici utakmice.

Džonatan Kaminga pobjedi je doprinjeo sa 19 poena, šest skokova i četiri asistencije, Klej Tompson sa 15 poena, a Kris Pol sa 12.

U poraženom timu Paolo Bankero imao je 27 poena, 12 skokova i šest asistencija, a Franc Vagner 25 poena.

Košarkaši Šarlota pobijedili su Sakramento sa 111:104 i prekinuli niz od 11 poraza. Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Teri Rozije sa 34 poena, od kojih je 14 postigao u četvrtoj četvrtini, Majls Bridžis postigao je 27 poena, a Pi Džej Vašington 17.

U ekipi Sakramenta Dearon Foks postigao je 30 poena, Domantas Sabonis 23 poena uz 19 skokova, ali je imao i 11 izgubljenih lopti.

U ostalim utakmicama Džoel Embid je tripl-dabl učinkom od 31 poena, 15 skokova i 10 asistencija predvodio Filadelfiju do pobjede protiv Čikaga 110:97, dok je Nju Orleans pobijedio Bruklin sa 112:85 i ostvario osmu pobjedu u posljednjih 11 utakmica.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()