Nova mlada nada srpske košarke: Topić definitivno učesnik NBA drafta

Prema nekim najavama, Topić bi mogao da zaigra u finišu sezone za crveno-bijele. Eventualni visok plasman na Draftu znači izvjesno i selidbu u NBA.

15.04.2024. 17:15
  • Podijeli:
Nikola Topić Profimedia-65df9b207cabb.webp Foto: Profimedia

Nikola Topić odlučio je da izađe na ovogodišnji NBA draft, objavio je njegov agent Miško Ražnatović!

Zlatni juniorski reprezentativac sa prošlogodišnjeg Evropskog prvenstva visoko je kotiran u praktično svim analizama i predviđanjima za ovogodišnju košarkašku lutriju, pa se projektuje čak i mjesto u pet, a sigurno među deset najboljih pikova.

Topić je imao šansu da se probije čak i na prvo mjesto, da se nije dogodila povreda koljena u januarskom vječitom derbiju. Tri mjeseca kasnije, sin nekadašnjeg proslavljenog reprezentativca Jugoslavije i člana Crvene zvezde Milenka nije uspio da se oporavi, zbog čega od tada nije odigrao nijednu utakmicu. To nije promijenilo njegov status kod analitičara koji mu i dalje predviđaju izuzetno visok plasman, vjerovatno i među prvih pet…

Zato je i donio odluku da iskoristi dobar imidž koji uživa kod NBA ekipa i okuša sreću u ovogodišnjem draftu koji će se održati po prvi put u dva dana. Biranje prvih 30 igrača zakazano je za 26. jun u Barklajs Centru u Bruklinu, dok je za dan kasnije planiran draft preostalih 30 imena, ali u studiju ESPN na Menhetnu, piše Mocart sport.

Topić je imao briljantan prvi dio sezone u Megi za koju je odigrao svih 13 utakmica u jakom ritmu. Prije povrede je upisao još jedan meč u ABA ligi i ostao na prosjeku od 17,9 poena, 6,8 asistencija i 3,6 skokova, uz 45,5 odsto šuta iz igre. Bilo je to dovoljno da uzme MVP priznanje u regionalnom takmičenju i bude član idealne petorke.

Prema nekim najavama, Topić bi mogao da zaigra u finišu sezone za crveno-bijele. Eventualni visok plasman na Draftu znači izvjesno i selidbu u NBA.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()