Noć za zaborav Dončićevog Dallasa, Boston deklasirao Cleveland

Celticsi pokazali zašto su glavni favoriti za titulu ove sezone

08.05.2024. 07:03
  • Podijeli:
dallas doncic reuters-663b0775c38ce.webp Foto: Reuters

Košarkaši Boston Celticsa deklasirali su na domaćem terenu Cleveland Cavalierse 120:95 u okviru prvog meča polufinala konferencije.

Meč je od samog početka pa do kraja bio "jednosmjerna ulica" i pitanje pobjednika nije niti u jednom trenutku bilo dovedeno u pitanje.

Boston je do pobjede vodio Jaylen Brown sa 32 poena i impresivnim šutom iz igre od 66 posto. Dobru partiju je pružio i Derick White sa 25 poena. Tatum je ubilježio double-double učinak sa 18 poena i 11 skokova.

Najefikasniji kod Cavaliersa bio je Donovan Mitchell sa 33 poena, šest skokova i pet asistencija, no problem je predstavljalo to što nije imao dovoljno raspoloženih saigrača.

Nije bilo puno zanimljivije niti u drugom sinoćnjem meču, gdje je Oklahoma lako izašla na kraj sa Dallasom. Konačan rezultat bio je 117:95.

Najbolji kod Oklahome bio je plejmejker Alexander sa 29 poena, a statistiku je upotpunio sa po devet skokova i asistencija. 

Najveći problem za Dallas je predstavljalo to što Luka Dončić nije imao dobru šutersku večer. On je ubacio 19 poena, ali uz očajne procente šuta (5-11 za dva, 1-8 za tri i 6-10 sa linije slobodnih bacanja). Najefikasniji kod Dalasa bio je Kyrie Irwing sa 20 poena.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()