Nikola Jokić ponovo u centru pažnje: Prvo je dominirao na parketu, a zatim i na press konferenciji

Mnogo se očekivalo od Nikole Jokića i njegovog tima na ovoj utakmici, ali nisu imali rješenje za fenomenalnog Edwardsa koji je sinoć jednostavno imao svoju noć

05.05.2024. 14:00
  • Podijeli:
Nikola Jokic-65d1ffabc239b.webp Foto: AP Photo/Michael Conroy/Tanjug

Prvi meč polufinala Zapadne konferencije otišao je na stranu Minnesote koja je ostvarila pobjedu protiv Denver Nuggetsa i to na njihovom terenu sa 106:99.

Mnogo se očekivalo od Nikole Jokića i njegovog tima na ovoj utakmici, ali nisu imali rješenje za fenomenalnog Edwardsa koji je sinoć jednostavno imao svoju noć.

Niko u domaćem timu nije pomogao Jokiću koji je praktično pravio čuda, a klupa je bila ta koja je vratila u život ekipu Denvera.

Najbolji na meču bio je upravo Edwards koji je ubacio 43 poena, te je imao sedam skokova i tri asistencije.

Kod Denvera najbolji je bio već spomenuti Nikola Jokić koji je ubacio 32 poena, ali ni to nije bilo dovoljno njegovoj ekipi da ostvari pobjedu na ovoj utakmici.

Nakon utakmice Nikola Jokić hvalio je protivničku ekipu.

"Sjajan su tim, talentovan. Pokazali su zbog čega su bili prvi na tabeli u većem dijelu sezone", rekao je Jokić.

Uslijedilo je pitanje novinara kako izaći na kraja sa visokim igračima Minnesote.

"Volio bih da imam identičnog klona pa da izađem da odmorim, a da on igra. Da se ja onda vratim svjež i sve tako.

Govorio je i o svojoj igri.

"Zadovoljan sam šutevima koje sam uzeo. Pogodio sam neke, neke nisam, ali to je košarka. Probat ćemo ih pobijediti u narednoj utakmici.

Posljednje pitanje bilo je zanimljivo, jer je novinare zanimalo šta je falilo Denveru za pobjedu.

"Ne znam. Pogodilo su veliki broj šuteva. Neki su bili otvoreni, a neki nisu. Moramo ih tjerati da se više potrude da bi postigli poene", završio je Jokić.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()