Nijemci bijesni zbog debakla reprezentacije

Poraz Nijemaca, aktuelni vladari planete, koji su u finalu u Manili pobijedili Srbiju, odjeknuo je širom košarkaškog svijeta, a FIBA kvalifikacije još jednom su pokazale da je sve moguće

27.02.2024. 08:48
  • Podijeli:
Njemacka -64fdd8dd5c1c1.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Michael Conroy

Košarkaši Njemačke, aktuelni šampioni svijeta, u nedjelju uveče izgubili su od Bugarske u Botevgradu.

Bugari su napravili su veliko iznenađenje u kvalifikacijama za Evrobasket 2025. godine, a do trijumfa (67:62) predvodio ih je košarkaš Baskonije Kodi Miler Mekintajer, sa 23 poena, pet skokova i četiri asistencije.

Poraz Nijemaca, aktuelni vladari planete, koji su u finalu u Manili pobijedili Srbiju, odjeknuo je širom košarkaškog svijeta, a FIBA kvalifikacije još jednom su pokazale da je sve moguće.

Poraz nacionalog tima nije najbolje dočekan u Njemačkoj, jer tamošnji Bild je neuspjeh od Bugarske nazvao "mega brukom".

Ništa manje kritičan nije bio i nekadašnji reprezenatativac Per Ginter.

"To je jednostavno bilo sr*nje od izdanja! Imali smo dosta igrača koji su bili zaokupljeni sami sobom, pa stvari nisu išle pojedinačno. Ako šutiraš na koš 61 put, a samo 18 uđe, jasno je da niko nema dobar osjećaj u rukama i da se ne osjeća ugodno. To je bilo stvarno ružno! Za mene su to bila pojedinačna nepojavljivanja. Ovakvo veče nećemo doživjeti sljedećih pet godina", rekao je Ginter.

Njemačka je februarski prozor završila sa skorom 1-1, pošto je u prvoj rundi grupe D pobijedila Crnu Goru.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()