Nevjerovatni Luka Dončić je “penicilin“ za Clipperse!

Dallas Mevericksi su izjednačili na 1-1 u pobjedam u seriji prve runde NBA play-offa

24.04.2024. 10:50
  • Podijeli:
doncic-6628bb7b0ec19.webp Foto: AP Photo/Mark J. Terrill

Dallas Mevericksi su izjednačili na 1-1 u pobjedam u seriji prve runde NBA play-offa u kojoj su im rivali Los Angeles Clippersi. Rezultat na meču koji je odigran u "Crypto.com areni“ bio je 96:93 u korist tima iz Teksasa, a najbolji kod pobjednika bio je, očekivano – Luka Dončić.

Fantastični Slovenac nastavio je tradiciju izuzetnih partija u play-offu kada mu je rival manje trofejni tim iz Los Angelesa. Ovog puta, Ljubljančanin je svoj tim vodio do “brejka“ postigavši 32 poena (11/26 iz igre, 6/8 penali)m 6 skokova, 9 asistencija i 3 izgubljene lopte za gotovo 46 minuta u igri.

Ključnu seriju gosti su napravili u četvrtoj četvrtini kada su imali seriju 14:0 i poveli sa 81:73. U finišu su domaći trojkom Leonarda uspjeli da na tri poena smanje vodstvo Dallasa, ali je Irving sa linije penala bio siguran i obezbijedio je bitan trijumf svom timu.

Očekivano, najveću podršku u pobjedničkom timu, barem kada je igra u napadu u pitanju, Luka Dončić je imao u Kyrieu Irvingu, koji je duel završio sa 23 poena (8/18 iz igre), 6 skokova i 3 asistencije. P.J. Washington dodao je 18 poena.

U poraženom sastavu na parket se posle još jednog odsustva uslijed povrede vratio Kawhi Leonard. Igrač koji će igrati za reprezentaciju SAD-a na Olimpijskim igrama uspio je da odigra 35 minuta i za to vrijeme ubacio je 15 poena (7/17 i igre). Najefikasniji su sa po 22 poena bili Paul George i James Harden, a Harden je imao i 8 asistencija.

Hrvatski centar Ivica Zubac na parketu je proveo 33 minuta i u tom periodu ubacio 13 poena i prikupio 12 skokova.

Ovim trijumfom tim Jaysona Kida praktično je oduzeo prednost domaćeg terena rivalu i sada će se naredne utakmice igrati u “American Airlines centru“ u Dallasu. Treća utakmica serije igra se u noći između četvrtka i petka od 03.00.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()