Nevjerovatni LeBron izjednačio svoj rekord u tricama. Pogledajte čudesnu partiju

Ne staje ni u četvrtoj deceniji života

01.04.2024. 10:22
  • Podijeli:
lebron james reuters-65e4192923437.webp Foto: Reuters

LeBron James, 39-godišnji veteran Los Angeles Lakersa, koji igra svoju 21. sezonu u NBA ligi, odigrao je čudesnu utakmicu u pobjedi svog tima na gostovanju kod Brooklyn Netsa.

Lakersi su slavili 116:104, a James je u 1485. utakmici karijeri zabio 40 koševa i pritom s devet ubačenih trica izjednačio lični rekord u broju ubačaja iza crte za tri poena.

Napravio je to na posebno impresivan način, promašivši tek jedan od 10 dalekometnih pokušaja koje je uzeo u ovoj utakmici. Treću ovosezonsku utakmicu u kojoj je ubacio 40 poena završio je ispraćen ovacijama suparničkih navijača u Brooklynovoj dvorani.

Ukupan šut zvijezde koja je 20 puta igrala All-Star utakmice i koja je najbolji strijelac u historiji NBA lige s 40.304 poena, bio je 13/17. Tom učinku pridodao je sedam skokova i pet asistencija. Najveću pomoć imao je u Anthonyju Davisu. Centar Lakersa utakmicu je završio s 24 poena, 14 skokova i tri blokade. Starteri Lakersa ubacili su 114 od 116 poena ekipe. Dva je s klupe dodao tek Gabe Vincent.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()