Nekadašnji saigrač iz Sacramenta o Vladi Divcu: On ispuši cigaretu pa izađe na parket…

Bila je to nezaboravna družina iz prijestolnice Kalifornije. Sacramento nikada kasnije neće uspjeti da dostigne slavu i uspjehe generacije koju su predvodili Vlade Divac i Chris Weber

10.11.2023. 17:21
  • Podijeli:
Vlade Divac_Bogdan Bogdanović_Foto Tanjug_Zoran Žestić-64774c52b892d.webp Foto: Tanjug / Zoran Žestić

Bila je to nezaboravna družina iz prijestolnice Kalifornije. Sacramento nikada kasnije neće uspjeti da dostigne slavu i uspjehe generacije koju su predvodili Vlade Divac i Chris Weber.

Nažalost, Los Angeles Lakersi sa Kobejem Bryantom i Shaquille O'Neillom bili su nepremostiva prepreka na Zapadu, ali će navijači Kingsa zauvijek pamtiti način na koji su igrali Vlade, Chris, Peđa, Dag, Bobby…

Bila je to vickasta košarka, prepuna kreativnih i maštovitih poteza za koje je najčešće bio zadužen Vlade Divac, baš kao i za atmosferu u timu.

O tome koliki je autoritet bio centar rodom iz Prijepolja, prisjetio se Mike Bibby, u to vrijeme startni playmajker i neko ko je imao veoma važnu ulogu i sistemu Rika Adelmana.

“Vlade je bio lider u svlačionici, starao se da sve bude mirno. Njegovo ophođenje se nikad nije mijenjalo, bez obzira da li je ubacio dva ili 30 poena. Uvijek je bio isti”, otkrio je Bibby u razgovoru sa Matom Barnesom i Stevenom Jacksonom.

Naravno, o Divčevom načinu života ispredale su se razne priče. Bilo je evidentno da baš i nije bio posvećen svom tijelu, da jeste, vjerovatno bi svake sezone bio jedan od najboljih centara u NBA ligi.

Ipak, nezdrave navike dobrano su uticale na njegovu fizičku nagu, stamenost, eksplozivnost, energetsku svježinu.

“Njegova glava je bila viša od vrata toaleta. Dolazim i vidim ga da puši. Pitao sam ga iznenađeno: ‘Da li ti to pušiš?’. On bi samo brzo završio, bacio cigaretu i otrčao na zagrijavanje”, slikovit je bio Bibby.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()