NBA: Derbi Kalifornije pripao Clippersima, Denver ispisao historiju

Košarkaši Denvera prvi put u historiji u play-off NBA lige će ući sa prve pozicije Zapadne konferencije

06.04.2023. 09:22
  • Podijeli:
Denver Nju Orleans_Tanjug AP-64266da86ba71.webp Foto: Tanjug/AP

Finiš je sezone u NBA ligi, a mnogi timovi doigravanje žele dočekati sa što je moguće bolje pozicije. Tokom protekle noći odigrano je 8 utakmica, a važne pobjede zabilježili su Los Angeles Clippersi i Denver Nuggetsi.

Košarkaši Denvera prvi put u historiji u play-off NBA lige će ući sa prve pozicije Zapadne konferencije.

Nuggetsi nisu igrali prošle noći, ali su zahvaljujući porazu Memphisa od New Orleansa 138:131 tri meča prije kraja regularnog dijela takmičenja osigurali prvo mjesto na Zapadu.

Clippersi su u gradskom derbiju bili bolji od Lakersa 125:118 za prekid serije gostiju od četiri trijumfa. Clippersi su sa učinkom 42-38 šesti u Zapadnoj konferenciji i na korak su do plasmana u play-off, dok su Lakersi osmi sa 41-39 i možda će morati u play-in.

Domaći su dominirali, na poluvremenu je imali 19 poena prednosti, a početkom treće dionice bilo je i maksimalnih plus 24. Lakersi su u finišu te dionice uspjeli da minus svedu na jednocifren, ali ne i da meč učine neizvjesnim.

Norman Powell je predvodio domaće sa 27 poena dok je LeBron James bio najefikasniji igrač utakmica sa 33 poena.

Milwaukee je u komšijskom derbiju savladao Chicago 105:92 i sa učinkom 58-22 osigurao prvo mjesto na Istoku pred play-off.

Ostali rezultati:

Detroit – Brooklyn 108:123

Indiana – New York 129:138

Boston – Toronto 97:93

Dallas – Sacramento 123:119

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()