Nastavlja sa odličnim partijama: Musa predvodio Real do nove pobjede

Susret je bio izuzetno zanimljiv iako se to nije dalo naslutiti u prvoj četvrtini koja je završena vodstvom Reala rezultatom 28:20.

28.04.2024. 15:32
  • Podijeli:
dzanan musa x com-65b2d40a9a97d.webp Foto: X-com

Košarkaši Real Madrida su na krilima sjajnog Džanana Muse pobijedili Obradoiro u 31. kolu španske Endesa lige rezultatom 79:69.

Susret je bio izuzetno zanimljiv iako se to nije dalo naslutiti u prvoj četvrtini koja je završena vodstvom Reala rezultatom 28:20.

No, u drugoj četvrtini gosti su preokrenuli i nekoliko puta imali vodstvo, no Real je na poluvrijeme otišao s prednošću 38:37.

Početak treće četvrtine je pripao gostima koji su u jednom trenutku imali i prednost od 47:41, no u posljednju četvrtinu se ušlo s prednošću Reala 61:56. U posljednjoj četvrtini Real je rutinski zadržao prednost i slavio s ubjedljivih 79:69.

Džanan Musa je predvodio Real s 13 poena, 3 skoka i 4 asistencije, a dvocifreni su bili još i Fabien Causeur sa 12, Guerschon Yabusele sa 11 i Walter Tavares s 10 poena.

Real je ostao na liderskoj poziciji s omjerom od 26 pobjeda i 5 poraza, dok je Obraidorio na pretposljednjoj poziciji s 8 pobjeda i 23 poraza.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()