Najstariji sin LeBrona Jamesa srušio se na treningu

Bronny James doživio srčani zastoj

25.07.2023. 17:16
  • Podijeli:
bronny james profimedia-64bfe50f496ff.webp Foto: Profimedia

LeBron James Jr. (18), poznatiji kao Bronny James, doživio je srčani zastoj na treningu u ponedjeljak. Sin LeBrona Jamesa srušio se na treningu USC Trojansa, košarkaške ekipe Sveučilišta Sjeverna Karolina. Odmah mu je ukazana ljekarska pomoć te je prevezen u bolnicu, a sada je stabilno.

"Jučer tokom treninga Bronny James doživio je srčani zastoj. Medicinska služba mu je uspjela ukazati pomoć i prevesti ga u bolnicu. Sada je stabilno i više nije na jedinici intenzivne njege. Molimo za poštovanje i čuvanje privatnosti porodice James te ćemo obavijestiti medije kada bude dostupno više informacija", stoji u priopćenju porodice James.

"LeBron i Savannah žele javno izraziti svoje najveće hvala i poštovanje prema medicinskom i sportskom osoblju USC-a za njihov nevjerovatni rad i posvećenost očuvanju zdravlja njihovih sportaša", dodaje se.

Bronny James je prije nešto više od dva mjeseca odabrao da će nastupati za Sveučilište Sjeverne Karoline nakon što je pohađao srednju školu Sierra Canyon u Los Angelesu. Predviđa mu se da će biti izabran u prvoj rundi NBA drafta iduće godine, no sada će mu prioritet svakako biti zdravlje.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()