Najgrublji NBA košarkaš divljački udario Sabonisa u prsa

Poslije utakmice najviše se priča o "prljavom" potezu Greena zbog kojeg je i isključen s utakmice u posljednjoj četvrtini

18.04.2023. 12:41
  • Podijeli:
NBA_prekrsaj_kazna_foto_TW-643e5c9bd3514.webp Foto: Twitter/@BleacherReport

Najgrublji i najomraženiji NBA košarkaš Draymond Green je napravio novi incident, a ovaj put je zaista pretjerao s grubostima.

Golden State je izgubio na gostovanju kod Sacramenta rezultatom 114:106 i sada gubi sa 2:0 u seriji prvog kruga Zapadne konferencije.

No, poslije utakmice najviše se priča o "prljavom" potezu Greena zbog kojeg je i isključen s utakmice u posljednjoj četvrtini.

Sredinom posljednje dionice igre Sacramento je bio u napadu, a nakon promašenog šuta loptu je ispod svog koša uhvatio Steph Curry i krenuo u kontranapad.

Centar Sacramenta Domantas Sabonis je pao na parket, a potom je u pokušaju da spriječi brzu kontru uhvatio Greena za nogu. Green to baš nije najbolje primio, te je iz sve snage nogom u stomak udario litvanskog košarkaša.

Sudije su odmah prekinule susret i isključile Greena, a kada se nakon nekoliko minuta previjanja od bolova na parketu Sabonis podigao, on je dobio tehničku grešku.

"Uhvatio me za nogu. Ovo je drugi put u dvije utakmice da me uhvatio za nogu, a sudije to samo nijemo gledaju", rekao je Green nakon utakmice, a potom dao nebulozno objašnjenje zašto je divljački udario Sabonisa.

"Morao sam negdje spustiti nogu, a nisam osoba koja je najfleksibilnija. Samo toliko sam mogao zakoračiti i to je to. Sudije su mi rekle da su me isključile jer sam prejako zakoračio", rekao je Green.

Nakon ovog nesportskog poteza Green je ušao i u raspravu s publikom. Neartikulisano mi je dobacivao prije nego što je napustio dvoranu, a imao je i jednostavno objašnjenje za to.

"Samo sam se zabavljao. Ovo je zabavna igra, zabavna je atmosfera u kojoj smo igrali", rekao je Green koji je tokom proteklih godina napravio mnoštvo "prljavih" poteza od kojih se izdvajaju guranje prsta u oko Nikoli Jokiću, udaranje LeBrona Jamesa i Stevena Adamsa u međunožje...

Ranije je zbog tih poteza dobijao kazne zabrane igranja, a vidjet ćemo da li će mu NBA liga ovaj put "progledati kroz prste".

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()