Najbolji asistent turske Superlige postaje reprezentativac Bosne i Hercegovine?

28-godišnji Amerikanac Nate Mason koji nastupa u turskom Yukatel Merkezefendiju mogao bi postati reprezentativac Bosne i Hercegovine

25.03.2024. 20:29
  • Podijeli:
Nate Mason_foto_proballers.com-66019c4f19637.webp Foto: proballers.com

Nate Mason mogao bi postati košarkaški reprezentativac Bosne i Hercegovine, saznaje MeridianSportBH.

Kako prenosi Meridian Sport BH, 28-godišnji Amerikanac Nate Mason koji nastupa u turskom Yukatel Merkezefendiju mogao bi postati reprezentativac Bosne  i Hercegovine.

Za mjesto naturalizovanog košarkaša u reprezentaciji Bosne i Hercegovine pominjali su se Kevin Punter i Wade Baldwin nešto ranije, ali njih dvojica su ostala prevelik zalogaj za Košarkaški savez Bosne i Hercegovine. Do sada, kao naturalizovani igrač, za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupao je John Robinson.

Mason je prošao koledž u Minnesoti, nakon čega 2018. godine nije izabran na draftu. U Evropu je prvi put došao 2020. godine u Hapoel Eliat, a zatim je igrao za Avtodor, Guangzhou, Le Mans, te Yukatel gdje trenutno nastupa.

On je trenutno četvrti najbolji strijelac turske Superlige sa prosjekom od 19,41 poena po meču, a najbolji je asistent lige sa 7,29 asistencija po meču.

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine kvalifikacije za Eurobasket nastavlja u novembru, kada će odigrati dvije utakmice protiv Hrvatske.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()