Musa o mogućem odlasku u NBA: Kada oni zovu, nikad ne znaš

Jedan od najboljih igrača Reala

07.03.2024. 16:03
  • Podijeli:
dzanan musa x com-6599773242da5.webp Foto: X-com

Jedan od najboljih košarkaša madridskog Reala Džanan Musa je u razgovoru za inostrane medije priznao da razmišljao povratku u NBA ligu.

Musa je nakon loše epizode u Brooklynu, nosio dres i Detroita prije nego li se vratio u Evropu i pola godine bio član Anadolu Efesa.

Nakon toga je uslijedio odlazak u Breogan što se ispostavilo kao fenomenalan potez, a poslije sjajne sezone uspio je potpisati ugovor sa madridskim Realom.

"Uvijek ima razgovora u vezi sa povratkom u NBA ligu, ali smo se dogovorili da je za mene sada najbolje da ostanem fokusiran na ovu sezonu i pokušam da osvojim Euroligu. Kada vrijeme dođe, sjest ćemo i razgovarati, kada NBA tim zove nikad ne znaš, ali sretan sam ovdje, momci su dobri prema meni i ne bih ništa sada da pričam jer ne želim da ih izdam. Vjeran sam momak. I zato sam koncetrisan na Real", istakao je Musa u razgovoru za BasketNews.

Musa je na NBA draftu izabran kao 29. pick, ali je za dvije sezone u Netsima te jednu u Detroitu bio samo epizodista.

"Bio sam premlad. Imao sam 18-19 godina. Tijelo i um nisu bili spremni za NBA. Da budem iskren, nisam ni dobio priliku koju sam želio, ali to je NBA biznis. Sad imam to iskustvo i kada bih se vratio neke stvari bih drugačije radio".

Ove sezone je na prosjeku od 13.5 poena, 2.6 skokova te 1.7 asistencija i jednu ukradenu loptu prosječno po susretu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()