Musa: Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze

Košaršak Reala i reprezentacije BiH o finansiranju bh. sporta

09.04.2024. 20:33
  • Podijeli:
Musa Bih Francuska-65dceece71093.webp Foto: A. K./Klix.ba

Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine, sportski savezi BiH i najuspješniji bh. sportisti odlučili su da kroz kampanju "Glas sportista" potaknu na promjene institucije i nadležna ministarstva na svim nivoima vlasti.

Cilj kampanje je da se vrhunski sport, vrhunski sportisti i olimpijci te reprezentativne selekcije Bosne i Hercegovine konačno počnu sistemski finansirati i tretirati kako zaslužuju.

Jedna od onih koji je podigao glas je košarkaški reprezentativac BiH i igrač Real Madrida Džanan Musa.

"Vrhunskih sportista bi kod nas bilo puno više kada bi imali adekvatnu pomoć za svoj razvoj i treniranje. Ako smo se mi mučili, ne moraju generacije koje dolaze. Formirajmo posebne fondove za podršku mladim olimpijskim nadama i olimpijcima", poručio je Musa.

Naš košarkaš je samo jedan u nizu sportista koji je podigao glas za rješavanje sistemskog finansiranja vrhunskog sporta Bosne i Hercegovine.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()