Murray i Jokić donijeli veliku prednost Denveru, Milwaukee i Memphis izjednačili u seriji

Jimmy Butler je postigao 25 ​​poena za Heat, a treća utakmica je u subotu u Miamiju

20.04.2023. 09:35
  • Podijeli:
Nikola Jokić-643ce42941032.webp Foto: Profimedia

Košarkaši Denver Nuggetsa savladali su Minnesota Timberwolvese rezultatom 122:113 i poveli su sa 2:0 na startu play-off serije Zapadne konferencije.

Jamal Murray je postigao 40 poena, a Michael Porter Jr. 13 od svojih 16 u četvrtoj četvrtini, čime je Denver stekao veliku prednost u seriji.

Nikola Jokić je dodao 27 poena, devet asistencija i devet skokova za Nuggetse, dok je na drugoj strani Anthony Edwards je postigao 41 poen za Timberwolvese.

Brook Lopez je postigao 25 ​​poena, Jrue Holiday je dodao 24, a Milwaukee Bucks izdržali su izostanak Giannisa Antetokounmpoa i u porazili su Miami Heat sa 138:122, izjednačivši rezultat u seriji na 1:1.

Jimmy Butler je postigao 25 ​​poena za Heat, a treća utakmica je u subotu u Miamiju.

Xavier Tillman je postigao 22 poena i imao je 13 skokova, a Memphis je prebrodio izostanak Ja Moranta i pobijedio je Los Angeles Lakerse u drugoj utakmici na startu play-offa Zapadne konferencije.

S druge strane, LeBron James je predvodio Lakerse sa 28 poena i 12 skokova.

Rezultati:

Memphis Grizzlies - Los Angeles Lakers 103:93

Milwaukee Bucks - Miami Heat 138:122

Denver Nuggets - Minnesota Timberwolves 122:113

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()