Muk u Beogradu: Real se izdigao iz pepela i produžio seriju

Kraljevi su bili pritjerani uza zid, gubili 0-2, u Beogradu igrali na život i smrt i uspjeli da se izbore za prvu opciju

02.05.2023. 22:30
  • Podijeli:
Partizan - Real 4_Miloš Milojević Tanjug-645166eb78d07.webp Foto: Miloš Milojević / Tanjug

Košarkaši Reala izdigli su se iz pepela i prvim trijumfom nad Partizanom opstali u četvrtfinalnoj seriji Evrolige.

Kraljevi su bili pritjerani uza zid, gubili 0-2, u Beogradu igrali na život i smrt i uspjeli da se izbore za prvu opciju.

Nakon 40 minuta sjajne košarke, semafor je pokazivao 80:82 (32:19, 16:26, 15:21, 17:16).

Serija se nastavlja u četvrtak, novom bitkom u srpskoj prestonici.

Duel je odigran u paklenom ambijentu, pred 20.091 gledalaca, što je ovosezonski evroligaški rekord. Pa ipak, mrlju na spektakl bacila su sramotna skandiranja na račun reprezentativca Bosne i Hercegovine Džanana Muse, ali i hrvatskog asa Marija Hezonje

Sjajna atmosfera dala je krila domaćinu koji je susret otvorio sa pomalo nestvarnih 12:0.

Huk sa tribina nosio je Beograđane koji su početkom drugog kvartala imali ogromnih 34:19, a nešto kasnije i 41:26.

Činilo se tada da fešta neće ni da staje, te da je karta za Fajnal for već obezbijeđena. 

Međutim, Real ne bi bio Real da se preda bez borbe. Korak po korak, Madriđani su hvatali korak, te su serijom 11:0 ekspresno uhvatili priključak.

Partizan je na velikom predahu imao poena viška (48:45), u uvodnim minutama trećeg perioda na semaforu je pisalo 50:45, da bi Real serijom 9:3 po prvi ut poveo.  

Taj "plus" kao da je "napumpao" samopouzdanje Kraljeva koji su sve do samog finiša kontrolisali dešavanja na parketu.

A onda je Džejms Naneli pogodio trojku za 77:75 nakon čega su se zatresli temelji "Štark arene".

Domaćin se tada potpuno vratio u igru, ni gost se nije predavao, te je pobjednik odlučen u dramatičnom finišu u kojem je ključna bila trojka Najdžela Vilijamsa-Gosa protiv bivšeg kluba.

U drugom meču večeri Monako je vratio brejk i pobjedom protiv Makabija u Tel Avivu (83:78) pobeo sa 2-1.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()