Mirotić: Neću u Partizan, bilo je prijetnji, ne iz Crvene zvezde

"Prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu"

22.07.2023. 13:49
  • Podijeli:
Nikola Mirotić_Profimedia-64bbc1e75720f.webp Foto: Profimedia

Saga oko Nikole Mirotića je okončana epilogom koji se mogao naslutiti.

Sjajni košarkaš neće igrati za Partizan naredne sezone. Tenziju su dignute na visok nivo, a nekadašnji NBA as nije želio da rizikuje zbog svoje porodice.

Povodom svage, sada već bivši košarkaš Barselone se i sam oglasio:

"Poštovani, cijeli svoj život sam posvetio potrazi za istinom i pravednim odnosom prema svima i svemu. To je trnovit put koji zahtjeva posvećenost i predanost, baš kao što sam veliki dio svog života dao košarci pokušavajući da budem dobar u njoj i uvijek igrajući kao dio tima. Zaista, košarka je postala dio mog života, ali kao igra, kao želja da stalno napredujem i prevazilazim sebe. Tako jedno utiče na drugo, razvoj košarke kao igre i razvoj i rast moje ličnosti. Ja želim taj put da nastavim. Želim da igram košarku i radujem se svojoj igri. Takođe želim da moja porodica dijeli tu radost", napisao je Mirotić.

U istom tonu je nastavio:

"Međutim, već nedjeljama izlaze najrazličitije informacije o meni i nastavku moje karijere. Mimo moje volje i želje, i bez moga znanja, a svakako daleko od istine, objavljuju se nasumično pisani tekstovi. Neki od njih su bili mašta i proizvoljni zaključci pojedinaca i medija i sve je to izazvalo veliku pažnju, koju moja porodica i ja nismo želeli. Kako su u javnost dospjele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u Partizanu, počele su prijetnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povrijedile, jer ne želim da budem osoba koja će dijeliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem dio takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima. Istine radi, moram napomenuti da ni jedna pretnja nije došla iz tabora Crvene zvezde i da sa njom uvijek imam dobru komunikaciju i punu poštovanja".

Mirotić je dodao i da njegova želja da igra za tim u Srbiji nije bila uslovljena niti finansijskim ponudama, niti bojama bilo koga kluba.

"Jer, želio sam da igram u zemlji koju volim, ali stvari jednostavno nisu išle u tom pravcu. Zahvaljujem se Partizanu na ukazanom povjerenju i želji da budem dio njihovog tima, ali sam ipak donio odluku da je za moju porodicu i mene najbolje da karijeru nastavim u nekom od evropskih timova izvan Srbije".

Ostaje sada da se vidi gde će Mirotić igrati. Najbliži je po svemu sudeći Panatinaikos, ali ne treba otpisati ni Monako.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()