Minnesota "pomela" Phoenix iz NBA play-offa, solidan učinak Nurkića u zadnjoj utakmici sezone

Jusuf Nurkić je u svojoj zadnjoj utakmici ove sezone imao solidan učinak od 9 poena, 8 skokova i 5 asistencija

29.04.2024. 13:00
  • Podijeli:
jusuf nurkic reuters-65f571534dffb.webp Foto: Reuters

Košarkaši Phoenixa su završili ovu sezonu ispadanjem od Minnesote u prvom krugu play-offa Zapadne konferencije NBA lige.

Minnesota je sinoć slavila u Phoenixu rezultatom 122:116 i sa 4-0 "pomela" protivnika.

Jusuf Nurkić je u svojoj zadnjoj utakmici ove sezone imao solidan učinak od 9 poena, 8 skokova i 5 asistencija.

Phoenixu nisu bile dovoljne ni sjajne partije Devina Bookera (49 poena) i Kevina Duranta (33 poena), a na drugoj strani sjajni su bili Anthony Edwards (40 poena) i Karl-Anthony Towns (28 poena).

Sada u NBA play-offu Bosna i hercegovina ima samo jednog predstavnika i to Luku Garzu koji sinoć nije dobio ni minute za igru u redovima Minnesote.

Sinoć su odigrane još tri utakmice. New York je slavio u gostima kod Philadelphije sa 97:92 i poveo sa 3-1, Indiana je povela također sa 3-1 protiv Milwaukeeja zahvaljujući trijumfu 126:113, dok su LA Clippersi izjednačili na 2-2 protiv Dallasa slavivši sa 116:111.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()