Michael Jordan zaplakao nakon donacije od 10 miliona dolara za projekt u rodnom gradu

Veliki gest najvećeg

09.05.2024. 20:40
  • Podijeli:
michael jordan reuters-64be5554a1e24.webp Foto: Reuters

Najbolji košarkaš svih vremena Michael Jordan otvorio je kliniku u svom rodnom gradu Wilmingtonu u Sjevernoj Karolini, a tokom uvodnog govora, 61-godišnjak je zaplakao.

Jordan, čija je donacija od 10 miliona dolara za Novant Health omogućila izgradnju dvije dodatne porodične medicinske klinike u Charlotteu, istakao je da je sretan što je doečkao takvo nešto u svom rodnom gradu.

"Jordan (61) i Novant Health udružili su se kako bi otvorili treću porodičnu kliniku 'Novant Health Michael Jordan Family Medical Clinic' u Greenfield St. u Wilmingtonu, kako bi pružili prijeko potrebne sveobuhvatne usluge primarne zdravstvene zaštite", navodi se u saopštenju.

Klinika će omogućiti ​​medicinske aktivnosti za pojedince koji nisu osigurani i nemaju dovoljno novca za zdravstvene usluge, a vjerovatno su sjećanja na njegovo djetinjstvo u ruralnom Wilmingtonu dovela do emocionalnog izljeva, jer nije uspio da uđe u košarkaški tim u Laney High School u 10. razredu 1977. godine.

Godinama kasnije postao je jedan od najboljih i najuspješnijih sportista svijeta, a njegovo bogatstvo procjenjuje se na preko tri milijarde dolara.

Uvjeren sam da će nova klinika Novant Health pozitivno utjecati na pojedince i porodice širom Wilmingtona" i rekao je da je "duboko zahvalan pomozi da se ovaj dan dogodi mom rodnom gradu."

Mnogi pacijenti koji posjećuju Jordanove klinike nikada ranije nisu imali mogućnost koristiti primarnu zdravstvenu zaštitu, a Jordan je presjekao ljubičastu vrpcu zajedno sa svojom majkom Deloris, čime je otvorio treću porodičnu medicinsku kliniku u Sjevernoj Karolini.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()