Miami ponovo deklasirao Boston i došao nadomak velikog finala

Ovo bi mogla biti historijska sezona jer bi oba konferencijska finala mogla završiti "metlom", odnosno s čistih 4:0 za dvije ekipe.

22.05.2023. 07:12
  • Podijeli:
miami heat reuters usa today sports-646af99c8ded1.webp Foto: Reuters

Miami Heat noćas je pobijedio Boston Celticse 128:102 u Miamiju u trećoj utakmici finala Istočne konferencije, čime je poveo 3:0, te tako došao nadomak prolaska u veliko finale.

Gabe Vincent bio je prvi strijelac utakmice s 29 poena, što mu je rekord u play-offu, pri čemu je tricu gađao 6/9. Pratio ga je Duncan Robinson s 22 poena, od kojih je pogodio pet trica od sedam pokušaja. Zvijezda Heata Jimmy Butler imao je 16 poena, šest asistencija i osam skokova.

Jayson Tatum imao je šut 6/18 (1/7 za tri) te je utakmicu završio s 14 poena i deset skokova. U slaboj šuterskoj večeri Celticsa po 12 poena imali su Jaylen Brown, Grant Williams i Payton Pritchard. Kao i kod finala Zapadne konferencije između Denver Nuggetsa i Los Angeles Lakersa, ističe se podatak da se nikad nijedna ekipa nije vratila nakon tri poraza zaostatka.

Također, ovo bi mogla biti historijska sezona jer bi oba konferencijska finala mogla završiti "metlom", odnosno s čistih 4:0 za dvije ekipe. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()