Miami na krilima fenomenalnog Butlera napravio dupli break protiv Bostona

Treća utakmica na programu je u nedjelju navečer

20.05.2023. 10:40
  • Podijeli:
jimmy buttler - reuters usa today sport-644a0934472ab.webp Foto: Reuters/USA Today Sports

Košarkaši Miami Heata napravili su dupli break i poveli su sa 2:0 u finalnoj seriji Istočne konferencije NBA lige protiv Boston Celticsa nakon što su kao gosti slavili rezultatom 111:105.

Miami je velikom serijom 23:9 u finišu utakmice uspio zaostatak od devet poena pretvoriti u vodstvo 105:100, te je do kraja sačuvao prednost.

Ponovo je briljirao Jimmy Butler sa 27 poena, pogađajući ključne poene u trenucima kada se meč lomio u finišu, a ostvario je i osam skokova i šest asistencija.

Martin Caleb je bio sjajan sa 25 poena dok je Bam Adebayo imao 22 poena, 17 skokova i devet asistencija za Miami, koji ima šansu da postane tek drugi osmoplasirani tim konferencije koji je stigao do finala NBA lige.

Jayson Tatum je za Boston postigao 34 poena, uz 13 skokova i osam asistencija, dok je Jaylen Brown dodao 16 poena.

Treća utakmica na programu je u nedjelju navečer.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()